Marble

Är ett slående mönster på våra bengaler! Som många av oss vet, så är spottedmönstret det man bli kär i först, hos en bengal…skall ju se ut som en riktig leopad! Jag och som många andra började med en hel flock spotted (i avel). Vi i vår familj gillar mångfald och skönhetsupplevelser. Marblemönstret är fantastiskt vackert (speciellt när det är färdig utvecklat). Ja, så fick vi flera marblebengalungar…och nu i vår senaste kull 3 st av 4. Så har nu tagit ett beslut att försöka få fram urvackra marblemönstrade bengaler. Vi täcker in alla…spotted både bruna och snö, marble också där både bruna och snö. Så har vi mångfald och många olika bengalkonstverk i vårt katteri!

 Målet är sådana här mönster och färger, på våra Artnessbengaler! Hos Jean Mill, föddes den första marble 1987 (bengales moder). Det var ”bara” meningen att det skulle avlas fram spotted, men så kom denna lilla hona, som fick Jean & Co att hoppa högt…slående vackert mönster, dom blev helt tagna av bengalkattunges mönster. Jean beskrev det som ”drizzled caramel”.  Nu är jag också fångad av detta vackra mönster, nu skall vi bara se till att det föds vackra marbleskapelser här också, som ni alla kan få ta del av!

  Clouded Leopard ser ni här! Är en av min förebilder för ett häftigt mönster! Passar både till spotted och marble…på marble föredrar jag ”strong horizontal flow” och så lite clouded leopard i det…WOW, I like! Strävar efter klara fina pälsar, trefärgade, ”ticked fur” nja…bara om det finns massor av andra fördelar på katten.

  Snöleoparden, är förstås en förebild för våra snöbengaler! Vilket djur, kan hoppa 16 meter, lever i ett extremt klimat, och så denna långa kraftfulla kropp med en jättelång svans (rullar in sig i den, som en extra päls).  Älskar dessa kattdjur till vansinne…alla, små som stora, prickiga, randiga, rosettiga…ja, alla är dom vackra!

4 svar to “Marble”

  1. Spännande Jeanette! Ska bli intressant att följa ditt fortsatta avelsarbete. Kram Andreas och Sophie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: