Konsten

  Får också göra ett besök på bengalbloggen! Konsthistoria är något jag har pluggat, och fattat stort intresse för. Jag har undervisat i detta ämne lääänge (20 år). Jag har fått upp ögonen för den underbart söta, vackra Phalené hunden, som ledde mig direkt tillbaka till Renässansen, Italien på 1500-talet och då en av mina favoriter Titian, Tizano född i Venice (1477-1576) Den lilla hunden var med i många av hans målningar. Det finns en Titian-typ och en Vecelli-typ av Phalenéhunden. Vecelli var också en konstnär! 

 Wow, så hunden…titta!  Samma hund? Måste ha varit Titians älskling!  Ingen hund i denna målning, vacker ändå!  Här är både rätt kattdjur och hunddjur!  Här får Phalenéhundarna agera valpar till en ”något” större ras!

Här kommer en fantastisk målning av Botticelli, Renässanskonstnär något tidigare än Titian.  Så avslutat jag med en cheeta av Titian!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: