Norgebesök

För att hämta hem Fancy! Vi har haft några härliga dagar med intressant kattprat och umgänge. I dag var vi en tur i vackra österlen, Skillinge hamnkrog…gott, värre! Tänk vad givande att får ha en birmauppfödare med mååånga års erfarenhet i huset, och få höra att kattsällskapen (uppfödarna) är av samma skrot och korn nu som då…jag kan inte förstå grejen! Vad då… hålla på sina linjer och få inavelskisar med osunda avkommor, jisses, trodde vi levde i framtiden inte i dåtiden! Men tur är väl det att sunda människor finns, då för kattrasernas fortlevnad! Också att dem flesta…nu då lever i framtid, med många fina kattavelsår framför sig! Härligt med besöka här oss hos! Fancy åker imorgon, men till ett underbart kattliv i väst!  söööting…snöleopard!

3 svar to “Norgebesök”

 1. Fler som gillar det fria ordet…;) Hålla på sina linjer är ju inte nödvändigtvis synonymt med vare sig inavel eller osundhet. Kunskap är nyckeln… Always!
  Linjeavel kan vara en stor räddning för problem också. Kram!

 2. Absolut! Jag trodde inte att det var så inskränkt bara! Håller med dig att kunskap är toppenbra. Det är bra mycket värre bland andra kattraser (håller stenhårt på sitt), än
  bland bengaluppfödare. Väldigt få lånar ut sina avelsdjur eller säljer till avel…fattar inte hur man tänker då! (då hade ju ingen av oss haft några avelsjur) Anser att är ett djur fint och har många bra kvaliteter, så bör den användas till mer än några få honor.
  Men det är klart att var och en måste få avgöra själva, vad som är bäst för sina djur! Man kan bara styra sin egen verksamhet och sig själv!
  (svårt nog…tycker jag)

  All inavel är (tycker jag) osund, linjeavel är okej!

  Vi ses på söndag!

  Nu skall jag ut o rida! Ha en underbar sommarkväll! Kram

 3. Med inavel menar jag mycket nära släkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: