En annan prickis!

Kommar att flytta in här….den säger inte mju, nej den säger vuff istället! Jag/vi saknar våra hundar så förfärligt, jag kan inte leva utan dessa underbara varelser, och dess enorma kärlek. Nu har vi varit hundlösa i två månader, fy så hemskt utan hund! Bengalerna i all ära, dom har allt utom att dem ej är en hund!

Så redan för över ett år sedan tittade jag runt och funderade vad för ras vi skulle ha. Liten, lättlärd, vänlig, glad, gosig och rolig…ja, så skulle den vara! Jag föll för Phaléne…underbar liten hund! Har haft samma utseende sedan 1400-talet, då i Italien. En hovdams finsate ägodelar, ofta hade dem 4-5 st omkring sig och som sängvärmare. Fram till den franska revolutionen var det en hovdamshund och man fann dem bara i dem europieska hoven.

Så en verkligt ursprunglig hundras med precis samma utseende nu som då!       Så en liten Phalénetik är nu född…hon skall bli vår! Har väntat skall ni tro, det föds inte så många sådana juveler! hon kommer att ha en mer brunsvartfärg som vuxen, fler bilder kommer. Lilla Phalénevalpen kommer att få besöka bengalbloggen en del nu!

En annan konstnär som ofta avbildade kungligheter tillsammans med sina dvärgspaniels var hovmålaren David Klöcker Ehrenstrahl som föddes och verkade mellan 1628 till 1698. D. K. Ehrenstrahl var en flitigt anlitad konstnär åt bland annat drottning Hedvig Eleonora som var oerhört förtjust i sina dvärgspaniels, vilka förekommer på ett flertal av just hovmålaren D. K. Ehrenstrahls verk.
  
 

Drottning Hedvig Eleonora
med en av sina dvärgspaniels liggandes
i sitt knä, avbildad av D. K. Ehrenstrahl.
                  Grevinna Margareta Juliana Wrangel
med sin dvärgspaniel vid sin vänstra
sida, avbildad av D. K. Ehrenstrahl.

2 svar to “En annan prickis!”

 1. Så sant, så sant dvs. att har man haft hund en gång likaså om man haft katt en gång så vill man ha ett nytt litet liv igen efter ett tag!
  Vi önskar er lycka till med den lilla tikvalpen! Och vi hoppas på fina små
  Coco knyten snart!
  Mvh
  Ingrid & William

 2. Grattis vad spännade liten prickis hund. Ja hundar är annat än Bengaler
  man är ute mycket o får vänner o tittar på kul med dem. O min Vilda o mina Bengaler har kul ihop o trivs så bra.
  Bästa är Bengaler kan vara ensamma hemma ett tag . Men hundar inte mera än högst 4-5timmar. (men sedan när man har liten hund o skall bort . är hon alltid välkommen). Bara om man skall jobba . är det svårt med hund
  o får skaffa hundvakt.
  ser fram emot se bilder o höra mera om henne
  o hoppas Nu allt kommer gå bra med Hazel o Cocos ungar . så spännande
  Lycka till med allt
  Kram EWA o Bengalerna
  Vilda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: