Ett kall

Kan jag nu konstatera att mitt liv med bengalerna är! Det är något som jag gärna ger allt till…ibland även min sömn. Den senaste veckorna har jag inte sovit en hel natt, utan vaknat ca 4-5 gånger, är det kattungar på G eller? Coco är speciell, Hazel sköter alltid sina födslar själv, även hennes dotter Evita (iallafall) den kullen hon fick i vintras, hennes första Evita skall snart få sin andra kull med Balder. Cocos dotter Fleur de Lie har än inte blivit dräktig, så med henne vet jag ej hur hon är som mor.
Vill man ha framgång med sin avel, ja då gäller det först att se till att honorna har det bra, då med var och ens behov. Kräver känsla o kunskap för att det skall lyckas. Kan tyckas tramsigt, men varje hona är inte den andra lika, utan unika allihop. Det är ju klart att handjuren också har sina behov, som skall tillgodo ses. Framför allt inte vara stressade, utan trivas i sin miljö! Nu när jag sitter här och håller Coco Chanel sällskap tillsammans med hennes nu en dag gamla kattungar, inser jag vilken passion och brinnande intresse jag har för dessa djur…även andra ”aniamlier” så uttryckte sig en konstlärare till mig! Inte konstigt att det blev så här! Där du har din glädje o passion… Där skall du vara, då lyckas du! Ja, ja Jeanette, så är det! Massor av hinder på vägen, dem kryper jag under eller hoppar över. Nu till bengalerna igen. Ca 4 kullar per år, låter inte så mycket… Men ack jo, igen allt skall skötas och det tar tid, så skall man helst hinna med lite utställningar också. Typ heltid, man kan inte ha ett ”vanligt” jobb, det är en sak som är säker. Tur att jag har ett ovanligt jobb då! Fyrbenta o tvåbenta är min drivkraft, älskar att se dem växa, på alla sätt.

Ett svar to “Ett kall”

  1. Det är när man läser sådant här som man blir grymt sugen på en kull igen. Synd att Smilla är lite för ung ännu och att vi precis kastrerade Mollie. Opps! 🙂

    Kommer följa din blogg med intresse. Ska bli spännande att se hur de utvecklas. Sen kommer vi och kikar om några veckor 🙂

    Kram,
    Andreas och Sophie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: