Miss Minna, Leon och hälsa

När man har katteri så är det ständigt ett funderande och utvecklande. Dock så har jag mycket svårt att kasera mina gamla finfina bengaler som vi alla här hemma så innerligt älskar. Men men nu måste vi göra det…kastrera Aragorn, Hazel och Fame of Art. Snökillarna får vänta ett år till…har ej riktigt bestämt om vi skall satas på snöbengalavel. Men framför allt så är det svartspotted av läckrast sort jag är ute efter.

Hälsan går först…så nu är alla PK-testade, alla friska dock två av våra bengaler har en gen, så bärare av ett anlag då. Aragorn de Lux och Fame of Art var bärare av en gen. Alla dem andra bengalerna…puh var icke bärare, normala.

Vi kommer bara att satsa på PK normala katter, lika bra det…så vi arbetar bort denna genen hos våra älskade katter.

Alla som bedriver avel bör testa sina avelskatter, rätt enkelt och inte så kostsamt heller. Så för att kunna vara seriös måste man dra sitt strå till avelsstacken, och PK-testa sina katter.

Här kommer  nårgra bilder på våra keepers för i år! Så hoppas jag på att kunna hitta en riktigt fin ny hane också för vårt svartspotted program. Balder har det mesta…men hans fina avkommor måste vi kunna para med nytt blod. Så välkomna med förslag på ny hane!

  Leon har sedan han föddes haft något helt unikt. Underbart rar och go är han också. Nu börjar hans ögon bli orangegula med mörk eyeliner. Hans huvud är fint likaså hans läckra mönster.

  Miss Minna är en mörkare skönhet. Jag känner på mig att hon kommer att bli vacker som vuxen. Så kommer hon att ge fina kontraster till sina ungar. Hon har också ett mycket trevligt och lättsamt temperament!

2 svar to “Miss Minna, Leon och hälsa”

 1. Vad innebär det att katterna bär på den genen? Tänkte på Jack eftersom Aragorn är hans pappa.. Eller det har bara med avel att göra?

  Så söta små bebisar!!! Ser dock ganska stora ut nu! Jack växer så det knakar och har en helt fantastisk personlighet. Så gosig och så lekfull! Vi vägde honom igår, 3095 g väger han.. Vet inte om det är mycket eller lite för en 5-månaders..

  Kramar från oss!

  • Hej!

   Ja, det kan man säga…att det är bra att ha koll på vilka av avelsbengalerna som är bärare (ett anlag, måste ha två för att kunna bli sjuka)
   Det är ca 25 % av alla bengaler som är bärare (ett anlag). För att vara positiva behöver en katt ha två anlag, det har inga av
   mina bengaler. Så alla är friska. För er del spelar det ingen roll, Jack kan ha ett anlag, men är då inte mer än bärare
   och en frisk kise!
   Ja, Jack har alltid varit en underbar bengalkille, kul att höra att ni har det bra ihop! Kramar från oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: