Lite uppfödar tankar!

Vår nya kull är helt underbara bengalungar…super jämn kull, har svårt att skilja dem åt! I morgon blir dem 1 vecka så än får dem vara i fred för tant Jeanette. Lite smek får ungarna vaje dag…och så blir dem vägda också, men snabbt går det! Evita tycker inte om vågen, där passar inte hennes barn att ligga! In i boet…säger hon! Ja, för jag talar mycket med mina bengaler…vi förstår varandra precis!

Nu över till något en uppfödare funderar på…jag då, i detta inlägg! Nu är det tid för lite nya tillskott i Artness Cats familjen. Vi vill ju vidare i vår utveckling av bengaler här. Så behöver man nytt blod också i mellanåt.

Jag kan läggar timmar om inte  dagar på att söka info, uppfödare, bengaler osv på nätet. Jag försöker hålla koll på dem flesta uppfödarna i välden…då och då, speciellt när det är time för inköp av nytt avelsämne (kanske man bara säger i hästvärlden, strut i det nu) Jag har några favorit bengaler…in USA. Men tyvärr  så upptäcker man att några av dem, finns i nästan varje läckert mönstrad bengal…inte så kul tycker jag! Det det  är Calcatta`s Custom Made bla…en jättefin klar päls, som jag verkligen gillar…men men, varför skall han finnas överallt man tittat i stamtavlorna på bengaler. Okej, säger väl en hel del av hans påverkan på avelen bland bengaler.

Jag vet åt vilket håll jag vill ha mina Artness bengaler…så det är jätteviktigt att köpa rätt katt, då man väl gör det. Vi vill såklart ha superläckert rosettmönster på dem (är vanligt nu, många som har) Så den viktigaste delen för mig är nu helheten och huvudet. Älskar rejäla härliga sådana…gärna med stora vackra ögon och små öron! Rak profil…ja, det vill jag verligen ha! Men tyvärr är det få som har en profilen jag söker. Har hittat några i USA…så det blir nog till att beställa där ifrån.

Så vill vi förstås ha kraftiga kroppar också.

Man upptäcker mycket…när man surfar runt! Vissa uppfödare säljer gärna allt till avel…utan så mycket kunskap!  Det stötte jag på igår tex. Så tjänar man så mycket bättre på att sälja till avel…några vill ha mycket i fickan. Nej…man får allt välja dem som skall gå till avel, speciellt handjuren med omsorg. Så det gäller att ha is i magen, när man letar efter nytt avelsmaterial.

Nu så finns det ju hela välden framför våra fötter…fingrar menar jag, då vi sitter vid datorn! Nu förtiden är det viktigt hur man vill synas, eller inte synas i internetsvären.

Så nu funderar jag på…vilka bengaler jag vill ha i min framtida stamtavla! En pågående process livet ut…kan jag tänka mig! Men just nu har jag mina idéer om vilka bengaler jag föredrar!  Calcatta`s Custom Made…från honom har det kommit massor av fina klara pälsar och nu även mer mönstrade kisar också…då avel har inriktats på det! Ser även riktigt fin huvuden på några från hans linjerna. Såklart blandat även där…men det är inte säkert att jag väljer den linjen…får se vad jag hittar fram till!

3 svar to “Lite uppfödar tankar!”

  1. En djungel minst sagt! Skönhet, hälsa, temperament, typ…OCH seriöst uppfödd.. Man kan bli tokig när man ska få allt på plats.
    Lycka till, blir spännande att se din framtid..!

    • Japp, det är det! Visst, man blir smått tokig…håller med! Så får man ligga i. Jag tycker nu med lite eftertanke, att bengalerna vi har här hemma, vissa av dem är superfina. Så det känns mycket bra, med tanke på framtida avel. Du har ju en hel drös med urfina bengaler…så vi får vara nöjda, lite i alla fall! Kram

  2. Det är bra ! Var noga när du planerar din upppfödning. Vi vill ju ha det bästa när det är dags för oss;)

    Det är superviktigt med bra uppfödare som inte låter pengabegäret styra över sunt förnuft och djurens välmående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: