Att vara uppfödare!

Är ett evighetsjobb…så länge man har djuren i alla fall! Åren dem försvinner förbi, och man pinnar på vidare!

Jag har en stor passion för djur, njuter verkligen av att se dem födas och växa upp! Nu börjar jag också kunna se skörden av många års arbete!

I år har  vi valt att inte satsa på utställningsbiten, det är kul och visst är det en extra kick när det går bra. Men som jag skrivit om tidigare så är det inte fullt så kul för katterna att vara på show och så blir dem inte allt för sällan sjuka. Det är något jag inte alls gillar. Så för kattens skull och för harmonien hemma, så väljer vi att ställa ut lite lagom mycket! Men det senaste halvåret har det blivit för tok för lite av att ta våra bengaler på show!

Jag kan inte vänta tills vi kan använda Leon i avel…han är en mycket vacker kille och kommer att passa till flera honor! Jag ser alltid till helheten och hälsan…är inte en detalj människa! Har det seendet i allt jag gör, konsten, hästarna och då även bengalerna. Så en harmoni, en helhet, det skall kännas härligt, se bra ut och en känsla att det är oerhört vackert. Så mönstret skall vara läckert, huvudet i balans med uttrycksfulla ögon och så ett coolt temperament, alla dessa saker har Leon, vilket är fantastiskt!

Jag tror också att var och en som föder upp bengaler har rätten att själva bedöma vad som är rätt för dem…inga pekpinnar från andra…nä det gillar inte jag! Utan grudläggande respekt, utan att döma! Man kan bara göra sitt bästa…och med lite tur,  blir så bra man hoppats på! Det här med att vara seriös…vill inte alla vara det? även dem som inte är det i andras ögon! Tiden får utvisa vilken som är seriös…dem som inte är det försvinner ganska snabbt, kan förstås ställa till det, men som sagt så är det tillfälligt!

Jag har flera läckra honor också…så 2o13 kommer att bli ett intressant år här hos oss! Måste bara ta tag i vår hemsidan och uppdatera den…eller kontakta min nya webbmaster, som bor typ i Norrland, så det blir svårt att träffas live! Den är uppbygd på ett nu omodernt sätt, så jag kan inte sköta den själv…men det vill jag lära mig nu!

Då är det lunch, sedan fotodax med Paris och därefter en lång seneftermiddag med hästarna!    Leon o pappi Balder!  tonårs fet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: