Så ljusnar det igen!

Jag sitter och tittar tillbaka på året som gått. Ett bra år på många sätt, massor av fina bengalungar har vi fått till oss här! Jag satsar nu fullt ut på mina bengaler.

Så funderar man förstås på hur rasen kan utvecklas vidare. Såklart skall en bengal vara bändande vacker med ett läckert mönster, snyggt huvud och en väl sammansatt kropp, rejäl och greppvänlig. Hur stora dem skall vara är mer en smaksak…jag tycker mer att helteten är viktig och att man får en bra känsla när man tittar på katten och även håller i den. Det finns alltid en risk med stora djur, då höftleder och dyligt kan bli ett problem, så som för Maine Coon rasen…där dem avlade fram stora katter som ej höll ihop, rent kroppsligt.

Man blir ju mörkrädd på riktigt, då man (jag då) råkade se ett program på tv, om hur man har avlat fram defekta djur (hundar i detta fallet). Det viktigaste är en sund hälsosam ras, inte en extrem! Som så många andra människor, blev jag mycket upprörd över detta! Det är verkligen viktigt för alla rasdjur att människan som avla fram dem, har sunda värderingar och insikt i vad hon håller på med. Det måste alltid vara till djurets bästa, både kroppsligt och själsligt.

2012 har vi inte varit så mycket ute på kattutställningar, då jag valde att satsa på flera nya kullar istället (är ju alltid en risk när man åker ut och träffar massor av utställningskatter, smittorisken är ju ganska stor, och vill inte ha hem ”något” elakt till vårt katteri) Men visst saknar jag att få träffa andra kattuppfödare och kattälskande människor, och förstås att visa upp våra bengaler. 2013 skall vi åka på minst 5 utställningar, kanske fler…men i alla fall är planen misnt 5 helger på show 2013. Leia

Här kommer en bild på S*Artness Lovely Leia, Leons, Dominos och Leos syster! Hon bor och ägs av min kära släkting Anna-Carin. Jag har dock fått möjligheten att ta en kull kattungar på henne. Men med vilken hane? Tror det får bli med Clown…men hon skall paras någon gång under 2013! Idag fyller hon år och hennes kullsyskon! GRATTIS mina vackra juveler! Bilden är suddig, tagen med min mobil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: