I huvudet på en bengaluppfödare!

Ja, där är det fullt av tankar och funderingar…speciellt kring sitt eget kära kungadöme, här hos Artness Cats eller vi heter också Artness bengal…så två namn under samma tak. Jag har lagt ner ett otal timmar på att förstå och fördjupa mig i en hjärtsjukdom som heter HCM, finns hos både djur och människor. Nu har det med en ganska allvarlig fart även hitta bengalkatten. Då det är en relativt ny ras och snäv bas…så hittar man samma bengaler i våra stamtavlor. En inriktad avel på vackert mönstrade katter har också lett till att en vissa sjukdomar, så som den fruktade hjärtsjukdomen HCM har fått fäste. Så nu får man försöka göra sitt bästa för att hitta nya vägar som leder oss uppfödare bort från just HCM. Ett lång och mödosamt jobb, men som måste göras…förhoppningsvis av alla uppfödare av rasen bengal i världen.

Men säg mig…om man har en katt som är HCM friscannad…men många av släkten bakom just den bengalen har HCM…ändå avlas det på för fullt, jag vet verken ut eller in! Men kommer väl att förstå tids nog. Jag har i alla fall mardrömmar om denna ”räliga” sjukdom bland våra bengaler! Har scannar flera av våra bengaler och nu på torsdag är det fler på tur…antar att man får gå på det, att scanna dem och se så deras hjärtan är friskta…men som vi vet, är man inte helt säker ändå, fy för… me not like at all!

Jag hatar lister…speciellt vissa! heartbeat

2 svar to “I huvudet på en bengaluppfödare!”

  1. Fy, nu blev jag rädd! Är detta något jag bör kolla upp på Jack och Vincent?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: