Tankar kring framtida avelsarbete!

Jag har som ni redan förstått, har jag en stor passion för raskatten bengal och avelsarbetet kring denna ras! Åren går och man samlar på sig erfarenhet och känsla för rasen. Här hemma är nu riktigt fina bengaler, lite i variation, då jag har som mål att få fram några viktiga egenskaper hos en bengal. Jag återkommer hela tiden att titta på den vilda ALC katten, och funderar kring hur man kan ha kvar det vilda från den, kombinerat med  andra mer ”tama” egenskaper.

När jag ser en bengal vill jag se ett slående mönster med kontraster mellan bakgrund och mönster (gäller dock inte på de sorrelfärgade bengalerna, där är det andra egenskaper som gäller) Ganska litet huvud med stora vilda ögon. Vad det gäller öronen är de flesta okej nu…dock önskar jag fortfarande att de är något mindre och med rundad tipp. En bengal skall ha smygande gång, var smärt och graciös, inte tjock och klumpig/pösig. Temperamentet skall vara alert och utstråla  nyfikenhet, såklart vänlig på ett värdigt sätt.

Jag har har min Hazellinje här hemma som är ”whited” (alla vilda kattdjur har vita magar, ner på tassarna på insidan) Det tycket jag är mycket värdefullt att bevara, den vita magen! Hazel har en sorrelfärgad, är ljust guldig, och inga skarpa konstraster i mönstret. Det är vackert på ett annat sätt. Ögonen på mina sorrelbengaler är intensivt gröna, viket är superläcket.

Jag har i flera år även tänkt få fram snöbengaler, har inte riktigt tagit fart, då jag har för få honor som bär snöanlaget! Men min snöhane Clown är verkligen ett praktexemplar, ser ut som en riktig snöleoprad. Har inte sett någon som Clown ännu, vad det gäller lynxhanar, live!

Nu kommer jag att para våra unghonor, som nu är över ett år och snart redo för mammalivet! Ser fram emot att fortsätta på min avelsstig och vara med om att utveckla bengalrasen. Ett sant konstverk… läcker att titta på med sund hälsa. Bengalen är en unik raskatt, med vilda förtecken!  Är mycket ödmjuk och tacksam för att få uppleva denna ras.

ALC-cat

ALC-cat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: