Babyboom

Att vara uppfödare har sina sidor. Jag vankar från bolåda till bolåda, sitter, ligger,  tittar med stora ögon med hjälp av mobilficklampa in i boen. Jag lämnar inte hemmet innan, i samband eller efter en förlossning. Mycket kan hända och igenom åren som uppfödare har man blivit lite av en kattdoktor till mina bengaler. Att sova en hel natt är inte att tänka på, att vara där och ge kärlek och stöd är viktigt för kattmammorna…så att veta när man skall ingripa eller ej är också mycket bra att  ha koll på. Det är något jag har lärt mig…att vara lugn och tålmodig. I söndags födde Hachilah tre helt galet läckra ungar, hon hör till de honor som låter mycket innan och vid förlossning, dock är hon perfekt när hon föder, slickar ungarna och diar dem…full kraft och säkerhet med den damen. I går kom Miss Ellas ( Hazel x Balder) kull, hennes andra. Hon är duktig, dock fick jag hjälpa till som kattdoktorn där ett litet tag. Miss Ella fick fyra ungar, men sorgligt så sorgligt, så var två dödfödda. Jag fattar inte varför i detta fallet, då de såg fina och stora ut. Det tog inte lång tid  för de att födas fram heller. Men två jättefina ungar har hon nu, som är högst välmående, vilket är en stor glädje.

Ja, nu väntar jag bara på Evita ( Hazel X Aragorn) att hon skall föda. Hon har haft en paus, på snart två år…hon får verkligen fina ungar och det kommer att bli hennes sista kull, ser med spänning fram emot den. Pappan är Leon, Så många av våra bengaler ligger inbakade i ungarna, så extra kul.

Går upp kl. 07.00, kollar alla bengalerna och ungarna, maten skall snabbt fram…någon väntan accepteras ej. Nytt vatten i alla skålar, tömma alla 18 st toalåder, torka av på diverse ställen. Så är det min tur, kaffe, vitaminer och en macka. Sedan är det ridning av några hästar på schemat. Kattpassning igen, leka och samkväm. Nu är det inte utrymme för så mycket mer jobb, för alla kullarna som är födda och skall födas.

Jag har dessutom en totalt galen medicinering som fina hanen Rubens skall ha…fyra olika droppar med 15 minuters mellanrum tre gånger per dygn, det är inte en sinekur milt sagt. Rubens skadade allvarligt sitt öga för tre veckor sedan, fick opereras och det läker SÅ långsamt, men jag hoppas på att det skall bli bra till slut, när läkningen är klar, men inte säkert än att han får ha sitt vackra öga intakt. Nu mina vänner måste jag hasta iväg…Miss Ellas nyfödda ungar skall tittas till!

Artness Cats Leon

Artness Cats Leon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: