Alltid bengaler.

Det  är livet hos oss…bengaler och bengalkattungar. Tiden den går fort när man har stor passion för det man gör. Katteriet är alltid mitt nr 1…att djuren utvecklas väl och har det bra och att även utvecklingen av Artness Cats bengaler går framåt.  Jag ser en stor variation, vilket är helt naturligt, bland bengaluppfödare i världen. Vissa är ganska nya, andra har varit med ett tag. Det är en ständig utvecklig av rasen, ibland inte alltid till rasens bästa. Det är också en smaksak…vad man värderar hos en fin bengal. Jag respekterar olikheter, tycker rent av om det ibland. Jag försöker skapa den bengalkatten, som för mig är en sund, vacker och uttrycksfull bengal. Helheten är viktigast för mig…inte vissa detaljer. Det kan vara olika hos uppfödare vad de riktat in sig på. Själv vill jag ha en harmonisk katt,  läckert mönstrad, med en härlig ”look”. Den vilda looken…kan också se lite olika ut. Jag har  två linjer…en som har mer av den det vilda utseendet,  och så har jag även något mildare look, mjukare drag.  Jag kommer att försöka få fram det bästa för båda utseenden. Så ständigt sökande efter bra komplement av avelsdjur…men svårt att hitta, när man vet precis vad man vill ha. Just nu har jag vad jag behöver, men on ca ett år, då är det dax för några nya att komma till oss.  

Några iPads bilder, på tre killar från våra senast kullar. Några av de är tillgänglig. Är helt underbara, vår nya avelshane Rubens ger SÅ goa och mysiga temperament. Något som slagit igenom på nästa alla hans avkommor. 

            

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: